FeenBrothers Brubeck Tribute

FeenBrothers Brubeck Tribute

Betoverd door de kinderlijke eenvoud van Dave Brubeck’s improvisaties en de magische toon van zijn illustere alt-saxofonist Paul Desmond groeiden deze vier broers voornamelijk musicerend met elkaar op. Hoewel Brubeck (die in 2012 overleed) lang anathema was in de Nederlandse jazz scene behoren zijn platen en composities absoluut tot de pronkstukken van de jazzgeschiedenis en is deze (broederlijke) Brubeck Tribute haast noodzakelijk. Stukken als Take Five, Blue rondo a la turk en Unsquare Dance brachten jazz zelfs naar de top van de internationale hitlijsten en in deze spetterende tribute gaan de broers opzoek naar de chemie van een onderschat jazzgenie.

De gebroeders Van der Feen zijn zelf inmiddels een heus begrip in de Nederlandse muziekwereld, zij waaierden individueel weliswaar uit naar zeer uiteenlopende muziekformaties (Metropole Orkest, Toots Thielemans, Caro Emerald, Pete Philly Holland Baroque Society, Jazz Orchestra of the Concertgebouw, Concertgebouworkest e.a.) maar vinden elkaar weer in een onverwerkte jeugdliefde voor de muziek van het legendarische Dave Brubeck Quartet!

https://www.soundliaison.com/index.php/453-new-the-feen-brothers-one-mic-recording

Feenbrothers Play Ellington

De getalenteerde broers Van der Feen zijn een begrip in de Nederlandse muziekwereld. In de laatste jaren kwamen zij samen om hun muzikale helden hun honneurs te bewijzen. Na hun succesvolle tribute aan Dave Brubeck is het nu de beurt aan een andere jeugdliefde: de muziek van de legendarische Duke Ellington. De kernachtig eenvoud, de warmte en de spirituele kracht van de Duke’s composities vormen een van de pijlers van de muzikale opvoeding van de broers.
1c03b6f5478a5c190e7e18a471426

Feenbrothers Play Ellington

Paul van der Feen, sax

Mark van der Feen, piano

Clemens van der Feen, bas

Matthijs van der Feen, drums