Inception

Inception coveralex sipiagin recording

Deze nieuwe band komt voort uit spontane, magische sessies tussen befaamde jazzmusici uit Amsterdam en trompettist Alex Sipiagin uit New York (o.a. Mingus Big Band).

Vanaf de eerste noot was duidelijk dat deze musici samen een band moesten vormen. De spontane magie ontstond tijdens een tweetal jazzsessies in Amsterdam, waar trompettist Alex Sipiagin uit New York te gast was bij het trio met altsaxofonist Paul van der Feen, contrabassist Clemens van der Feen en drummer Roy Dackus. Ze doken gelijk de studio in met een aantal eigen composities en standards. Dit najaar verschijnt het resultaat, onder de naam Inception. Het album werd gemixt en gemasterd in New York door de bekende technicus David Darlington (o.a. Herbie Hancock, Wayne Shorter, Sting).

Alex Sipiagin groeide op in Rusland, waar hij vanaf zijn twaalfde trompet studeerde. Vlak voor de val van de muur had hij niet durven dromen dat hij een grote naam in New York zou worden en samen zou werken met beroemdheden als Michael Brecker en Eric Clapton. Hij maakte naam in o.a. de Mingus Big Band en de groepen van Dave Holland. De overige bandleden van Inception spelen belangrijke rollen in onder meer het Metropole Orkest, Jazz Orchestra of the Concertgebouw en het Koninklijk Concertgebouworkest.

 

Alex Sipiagin trumpet

  • Paul van der feen alto sax
  • Clemens van der feen bass
  • Roy Dackus drums

OUT NOW Inception (Vinyl)